Onze bieren

image

Ter Dolen Blond

6,1 vol. % alc.

Het eerste Limburgs Abdijbier in 1994 gecreëerd op Ter Dolen. Gebrouwen met twee soorten mout en twee edele hopsoorten, hergist op fles. Een volle zacht smaak, een goede dorstlesser. In 2010 door de krant “De Standaard” verkozen tot 3de best Belgisch Abdijbier.

Ter Dolen Donker

7,1 vol. % alc.

Donker Abdijbier van hoge gisting, gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het bier, hergist op de fles, bevat een goede fruitigheid met een biscuitachtige smaak en lichte karameltoetsen. Verkozen tot beste Vlaams Erkend Donker Abdijbier en bekroond met de bronzen medaille tijdens de “Brussels Beer Challenge”.
image

Ter Dolen Kriek

4,5 vol. % alc.

Ongefilterd bier van hoge gisting met toevoeging van vers kriekensap, gemaakt van één soort mout en tarwe en twee soorten hop. Met een finishing touch van kruiden als koriander en sinaasappelschillen. Het is een zoet fruitbier met een citroenzure toets zonder de echte biersmaak te verloochenen.

Ter Dolen Tripel

8,1 vol. % alc.

Een echt volwaardig volmout tripel van koperblonde kleur, met twee soorten mout en twee soorten hop. Door bij het brouwen uitsluitend graan te gebruiken wordt de malsheid nog versterkt en heeft dit bier een rijke volmondigheid. Deze unieke tripel wordt hergist op de fles.
image

Armand Ter Dolen

7 vol. % alc.

Een fruitig blond bier met een explosie van citrus, resultaat van dry-hopping met de Amerikaanse hopsoort Cascade. Om zoveel mogelijk hoparoma’s te bewaren wordt het bier niet gefilterd. Dit bier is mooi licht troebel en heeft een kraakwitte schuimkraag. Het wordt geserveerd in een stevig bijpassend bierglas. Op de eerste internationale Belgische bierwedstrijd “Brussels Beer Challenge” heeft Armand Ter Dolen een gouden medaille gewonnen. Dit bier werd ontworpen ter ere van de medestichter “Armand Desplenter”, vader van Mieke Desplenter.

Ter Dolen Winter

9,1 vol. % alc.

Ter Dolen Winter is de creatie van onze brouwmeester Hendrick. Hendrick verkoos als winterbier een donker bier met een dieprode schijn te brouwen waarin hij naast 3 soorten mout en 2 soorten hop, honing uit eigen regio en kaneel toevoegde.